Over ons

Onze passie voor ijs begon allemaal op onze prachtige boerderij in Woerden, waar wij, Peter en Lieke, samen met onze drie kinderen Coen, Marinde en Niek, al tien jaar lang wonen. Met ruim 200 koeien, inclusief jongvee, zorgen we voor een levendige en bruisende boerderij.


Terwijl Peter zich bezig houdt met het melken van 120 koeien en het leveren van onze melk aan Campina. Bij ons draait alles om teamwork en betrokkenheid. Peter is altijd bezig met allerlei klusjes op de boerderij, waar hij geen genoeg van kan krijgen. Coen, onze zeventienjarige zoon, springt ook bij en is handig met zijn trekkerrijbewijs. Marinde haalt af en toe de koeien op met haar quad, en Niek rijdt graag met haar mee. En ik, Lieke, ben degene die zorgt voor de zaken binnenshuis, inclusief de nieuwste toevoeging aan ons bedrijf, Lieke's IJs.


Bij ons is er geen strikte rolverdeling. Als er hulp nodig is, staan we allemaal klaar om bij te dragen. We zijn enorm dankbaar voor de dagelijkse hulp van opa. In de ijssalon staat iedereen te popelen om te helpen, en samen met mijn moeder maak ik het heerlijke ijs waar we zo trots op zijn.


Waar nu onze ijsmakerij is, werd vroeger kaas gemaakt door de ouders van Peter. Voordat wij de boerderij overnamen, besloten zij ermee te stoppen. Hoewel kaas maken nooit mijn roeping was, vond ik mijn passie in het maken van ijs. Ik geniet ervan om te experimenteren met smaken en het prachtig presenteren van onze ijsbakken in de vitrine. IJs is een product waar mensen blij van worden, en dat is precies wat wij willen bereiken: blije gezichten in onze zaak.


Buiten ons werk genieten we als gezin van lekker eten. We zijn dol op barbecueën en gaan graag met z'n allen naar een tapasrestaurant om samen te genieten. Ook vind ik het heerlijk om te bakken en te zwemmen. Daarnaast koester ik mijn tijd met mijn neefjes en nichtjes, waar ik graag op pas.


Het opzetten van Lieke's IJs is voor mij een droom die uitkomt. Het is een avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb. We hopen je snel te verwelkomen in onze gezellige ijssalon, waar we je laten kennismaken met de heerlijkste smaken en waar je altijd een glimlach op je gezicht zult vinden.


Tot snel!


Liefs,

Lieke en het hele team van Lieke's IJs